Helium accumulatie tester:

Een op maat gemaakte lektestmachine voor kwaliteitscontroles van meerdere soorten gaskleppen.

Helium accumulation tester

Ontwerp laadpalen:

Een ontwerptekening voor roestvast stalen elektrische laadpalen, in samenwerking met zusterbedrijf Streetplug.

Ontwerp hubs

Robot arm met gripper:

Een robotarm die wordt ingezet bij het automatisch testen en assembleren van serieproducten.

Robot arm

Fabriekshal:

Verborg engineering beschikt over een ruime goed uitgeruste machinefabriek, om onderdelen te produceren en machines te assembleren.

Fabriekshal Verborg engineering

Radiaal-klinktechnologie

View Radial Forming video

Klinkmachines met Radiaal-klinktechnologie stellen u in staat productdelen te assembleren of monteren met een zeer sterke en betrouwbare verbinding, een mooie afwerking en zonder enige verstoring van de materiaalstructuur.

Door microscopische hoeveelheden materiaal radiaal naar de buitenkant, radiaal naar de binnenkant en tangentieel overlappend te masseren/kneden, wordt het materiaal met radiaal-vormen uniform in drie richtingen verplaatst. Hierdoor is er minder kracht nodig om het materiaal te vervormen, in tegenstelling tot de conventionele klinkmethoden.

Ontwikkeling van Radiaal-vormen

Het radiaal-vorm proces is midden jaren zestig in Europa ontwikkeld en is sinds die tijd in steeds meer productieprocessen toegepast.

Vandaag de dag wordt radiaal-klinken veelvuldig toegepast in productieprocessen waarin onderdelen van verschillend materiaal geassembleerd worden. Door de flexibiliteit en nauwkeurigheid van het radiaal-klinkproces, heeft radiaal-vormen een wereldwijd marktleiderschap verworven.

Radial and Orbital Forming

Radiaal-vormen versus Tuimel-vormen

Radiaal-vormen

Radiaal-vormen wordt vaak verward met Tuimel-vormen / Taumel-vormen (Orbital forming), er zijn echter grote verschillen tussen deze twee processen. Radiaal-vormen is uniek, het materiaal wordt namelijk uniform en met een constante snelheid verplaatst volgens het 11-delige rosettenpatroon (links). Dit resulteert in een nauwkeurige en voorspelbare proces waar met minimale kracht, dezelfde materiaalverplaatsing wordt bewerkstelligd als bij Tuimel-vormen. Radiaal-vormen is daarom uitermate geschikt voor assemblage processen waarin fragiele onderdelen met een betrouwbare en nauwkeurige verbinding bevestigd moeten worden.

Radial and Orbital Forming

Tuimel-vormen

Bij Tuimel-vormen / Taumel-vormen is de verplaatsing niet universeel, de verplaatsing is aan de buitenkant van de klinknagel aanzienlijk groter dan aan de binnenkant. De materiaalverplaatsing neemt evenredig toe met de afstand tot het centrum. Deze onevenredige materiaalverplaatsing leidt tot een inconsistent vloeipatroon van het materiaal. Tuimel-vormen is echter wel goedkoper en sneller. In montageprocessen waar snelheid een grote rol speelt en de investeringskosten tot een minimum beperkt moeten worden is Tuimelvormen een goede optie.

Verborg Engineering levert zowel Radiaal- als Tuimel-vorm klinkconcepten voor universele en speciale doeleinde

Voordelen van Radiaal-vormen

Toepassingen van Radiaal-vormen

Radiaal-vormen heeft een zeer breed toepassingsgebied doordat het mogelijk is ferro en non-ferro metalen, gegoten metalen en geharde klinknagels te vormen. Door de precieze drukregeling op de radiaal klinkmachines bestaat zelfs de mogelijkheid Bakeliet, keramiek, glas, en ander broos materiaal te assembleren. Radiaal-vormen is uitermate geschikt voor het klinken van precisieonderdelen, waardevolle metalen en een verscheidenheid aan kunststoffen. Het is zelfs mogelijk oppervlakten te graveren, te merken, te beslaan of te polijsten.

(Bron: BalTec)