Helium accumulatie tester:

Een op maat gemaakte lektestmachine voor kwaliteitscontroles van meerdere soorten gaskleppen.

Helium accumulation tester

Ontwerp laadpalen:

Een ontwerptekening voor roestvast stalen elektrische laadpalen, in samenwerking met zusterbedrijf Streetplug.

Ontwerp hubs

Robot arm met gripper:

Een robotarm die wordt ingezet bij het automatisch testen en assembleren van serieproducten.

Robot arm

Fabriekshal:

Verborg engineering beschikt over een ruime goed uitgeruste machinefabriek, om onderdelen te produceren en machines te assembleren.

Fabriekshal Verborg engineering

Drukverval- of stijgingstest

Verborg Engineering B.V. heeft in de loop der jaren voor verschillende producten meerdere drukverval-/stijgingstesten gerealiseerd.

Hoe het werkt

In een vacuümkamer wordt de open bovenkant van het product tegen een rubberen ring op het "plafond" gedrukt, de lucht in het product is nu volledig gescheiden van de lucht buiten het product in de ruimte. De luchtdruk kan buiten het product worden gemeten. De oorspronkelijke luchtdruk in beide gebieden is ongeveer 1 bar atmosferische druk.

In de lucht buiten het product wordt een vacuüm gemaakt, bijvoorbeeld helemaal tot 5 mbar. De lucht in het product blijft hetzelfde. Als er een lek in het product zit, zal de lucht uit de binnenkant van het product "ontsnappen" uit de trommel naar de vacuümkamer. Als de druksensoren een verhoging van de 5 mbar buiten het vat detecteren, is er sprake van een lek.

Hetzelfde principe kan worden toegepast op een product zonder opening, hierdoor wordt alleen de "seal"-stap uit het proces gehaald.

Schets werkingsprincipe:

Drukverval- of stijgingstest

Voordelen:

Nadelen:

Verborg Engineering B.V. Project voorbeelden

stalen vaten lektester

Volautomatische vatenlektester met open kop. Deze lektester kan 2 verschillende lekdetectiemethoden uitvoeren: hard helium vacuümtesten en drukverval testen.

Dit volautomatische systeem kan een zeer hoge capaciteit bereiken. Door gebruik te maken van een gestandaardiseerd ontwerp is het project eenvoudig aan te passen aan de maat van het gebruikte product.

Kleppen test / kalibratie apparaat

Kleppen test / kalibratie apparaat. Dit halfautomatische apparaat test door middel van een drukverschiltest gaskleppen op lekkage en stelt deze indien nodig ook bij. Het heeft een optie om de klep automatisch aan te passen om de juiste drukdoorvoer te kalibreren. Door zijn kleine formaat en gebruiksvriendelijke ontwerp kan hij eenvoudig op een werkbank of bureau worden geplaatst.

Het teststation was ook bruikbaar voor een grote verscheidenheid aan kleppen.