Helium accumulatie tester:

Een op maat gemaakte lektestmachine voor kwaliteitscontroles van meerdere soorten gaskleppen.

Helium accumulation tester

Ontwerp laadpalen:

Een ontwerptekening voor roestvast stalen elektrische laadpalen, in samenwerking met zusterbedrijf Streetplug.

Ontwerp hubs

Robot arm met gripper:

Een robotarm die wordt ingezet bij het automatisch testen en assembleren van serieproducten.

Robot arm

Fabriekshal:

Verborg engineering beschikt over een ruime goed uitgeruste machinefabriek, om onderdelen te produceren en machines te assembleren.

Fabriekshal Verborg engineering

Harde vacuüm test.

De harde vacuüm test (met helium als traceergas) is de meest precieze methode voor het automatisch detecteren van een lek in een product. Deze test kan gedaan worden met actieve helium-toevoer, of volledig dichte producten die gevuld zijn met een helium-concentratie. Verborg Engineering B.V. heeft de mogelijkheid om beide versies van deze test te leveren, op deze pagina wordt de methode uitgelegd met een gevuld dicht product. Het voorbeeld product voor deze pagina zal een stalen tight head vat zijn.

Hoe het werkt

De tight head stalen vaten komen gesloten aan in een vacuümkamer, deze zijn gevuld met 1% helium. In de vacuümkamer wordt de lucht afgezogen tot ongeveer 1 mbar absolute druk. Hierna wordt een monster genomen van de huidige lucht in die kamer. Als tijdens dit proces een deel van het helium in de vaten naar de vacuümkamer is ontsnapt, wordt dit gemeten.

Andere traceergassen zijn ook toepasbaar voor deze lektestmethode, voor de meest nauwkeurige resultaten is helium het meest toepasbaar, echter is dit ook het duurste traceergas.

Schets werkingsprincipe:

Harde vacuüm test

Voordelen:

Nadelen:

Verborg Engineering B.V. Project voorbeeld

Stalen vaten lektester

Volautomatische lektester voor stalen vaten. Deze lektester kan 2 verschillende lekdetectiemethoden uitvoeren: hard helium vacuümtesten en drukafname testen.

Voor tight head vaten wordt de harde vacuüm test gebruikt. Dit volautomatische systeem had de mogelijkheid om hierdoor hele hoge productiecapaciteiten te bereiken. Door een gestandaardiseerd ontwerp was het makkelijk om dit project op maat te maken van het gebruikte product. De tijd die de vacuümkamer nodig heeft om een ​​druk van 1 mbar te bereiken, is slechts 2,3 seconden.